Úvod Novinky Osobnosti
Ander z Košíc má 82 a stále vystupuje. Čo sa podľa neho musí stať, aby skončil s kariérou?
Ander z Košíc má 82 a stále vystupuje. Čo sa podľa neho musí stať, aby skončil s kariérou?

Ander z Košíc má 82 a stále vystupuje. Čo sa podľa neho musí stať, aby skončil s kariérou?

Ján Pisančin miluje ruch mesta, električky a ľudí.

Ján Pisančin alias Ander z Košíc pred dvomi rokmi oslávil osemdesiatku, ani to ho však nezastavilo. Naďalej chodí zabávať ľudí. Kde berie energiu? „Ja som zamlada športoval, možno sa to prejavilo aj teraz. V prvom rade je tá energia v divákovi. Keď sa teším, že bude zasa plná sála, rozosmejem diváka, odchádza vysiaty a spokojný,“ hovorí.

Všetko, čo chce povedať, si pamätá. Na vystúpení nepoužíva žiadne čítačky, ani iné pomôcky. „Jeden monológ trvá asi 15 minút a tam je okolo 40 až 50 vecí. Ja si ich pripravím 70 a žeby som zabudol 20 vecí, to snáď nie. Divák nevie, čo a v akom poradí chcem povedať“.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Ešte nikdy sa mu nestalo, žeby zabudol, čo chce povedať. „Keď sa už toto stane, zavesím to na klinec,“ povedal. Je prvým standup komikom na Slovenku, ktorý zmenil ľudové rozprávanie na estrádu. Zdalo sa mu to nudné a aj keď mu to mnohí vyčítali, vyšlo mu to.

„Aj pred tristo rokmi boli baviči a dobou sa všetko mení. Ja som mal životné šťastie. Hneď som začal robiť s profesionálmi, to bola veľká vec. Každý mi niečo poradil. A druhá veľká vec je, že bola jedna televízia. Každý ma musel pozerať alebo vypnúť, iná šanca nebola,“ smeje sa.

Veľakrát sa mu už zdá, že asi skončí a nemá čo priniesť, no potom samého seba presvedčí, že to tak nie je. „My ľudia sme takí, že narobíme toľko hlúpostí, že sa vždy dá na tom niečo postaviť“. A najmä, stále sa teší na divákov.

Ander z Košíc bol hosťom v relácii Hit roka, ktorú môžete sledovať vo štvrtok o 20.30 na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia