Úvod Novinky Tipy z programu
Veľká noc s RTVS: Pripravený je bohatý program
Veľká noc s RTVS: Pripravený je bohatý program

Veľká noc s RTVS: Pripravený je bohatý program

Čakajú vás obľúbené relácie, ale aj pútavé filmy, seriály či dokumenty.

V pondelok o 20:30 hod. si na Jednotke môžete pozrieť skvelú švédsku komédiu Muž menom Ove o staršom mužovi, ktorého život úplne zmenia noví susedia. Dvojka svojim divákom ponúkne vedomostnú súťaž Lov slov, nasledovať bude ďalšia časť seriálu Tajomstvá vesmíru.

Utorkový večer sa už tradične ponesie v znamení krimi a napätia. Na Jednotke môžete od 20:30 hod. sledovať český kriminálny seriál Podozrenie, ktorý vás prinúti premýšľať nad tým, aká krehká je hranica medzi pravdou a klamstvom. Milovníci historických dokumentov môžu na Dvojke od 20:10 hod. sledovať dvojdielny historický dokument Ženy v nacistickom Nemecku.

Ak sa vám video nezobrazuje správne, obnovte stránku.

V stredu Jednotka ponúkne ďalší film z populárneho detektívneho cyklu. Krimi film Vraždy na Lérinských ostrovoch si vychutnáte od 20:30 hod. od 22:10 hod. bude nasledovať ďalší diel série Tulák. Na Dvojke môžete od 20:10 hod. sledovať strhujúci dokumentárny seriál Záchrana raja, ktorý vás zavedie do lona nedotknutej prírody. O 21:55 hod. Dvojka prinesie diskusnú reláciu Do kríža.

Vo štvrtok večer si nenechajte ujsť ďalšiu časť zábavnej relácie Hit roka, ktorú odvysiela Jednotka o 20:30 hod. O 21:45 môžete sledovať pokračovanie obľúbeného seriálu Lekárka z ostrova, ktorý vás zavedie do lekárskej praxe v hotelovom rezorte na ostrove Maurícius. Dvojka prinesie dokumentárny film Tajný život stromov. Vedia stromy medzi sebou komunikovať? Majú pamäť a spoločenský život? Dokážu si navzájom pomáhať? Aj tieto otázky vám film pomôže zodpovedať.

Veľká noc s televíziou

Životopisný film o pápežovi Františkovi si môžete pozrieť v piatok o 11:45 hod. na Jednotke. V piatok o 22:05 hod. Jednotka svojim divákom ponúkne aj biblický film Syn boží. Veľkolepé prerozprávanie Nového zákona sleduje putovanie Božieho syna Ježiša Krista a jeho učeníkov.

Dvojka odvysiela o 5:50 hod. ráno skrátené predstavenie veľkopiatočných pašií, nasledovať bude meditácia o krížovej ceste. O 20:05 hod. si môžete vypočuť príhovor duchovného, nasledovať bude dokumentárny film Posledná večera o rekonštrukcii najznámejšieho obrazu Leonarda da Vinciho.

Veľká noc, kríž

Jednotka v sobotu večer ponúkne svojím divákom zábavu v podobe relácie Záhady tela, po ktorej bude nasledovať Neskoro večer a Hit roka. Milovníci hudby by si nemali nechať ujsť záznam z koncertu svetoznámeho speváka Stinga, ktorý odvysiela Dvojka o 22:20 hod.

V nedeľu ráno o 6:20 hod. Dvojka odvysiela Veľkonočné evanjelium, po ktorom bude nasledovať náboženský magazín Orientácie. V ňom sa nad vierou v Ježišovo zmŕtvychvstanie budú zamýšľať biblista Jozef Jančovič, gréckokatolícky kňaz a psychiater Max Kašparů a rímskokatolícky kňaz Ján Mališ.

Večer si na Jednotke môžete overiť svoje znalosti pri súťaži Duel šampiónov. O 21:25 hod. nezabudnite sledovať veľkofilm s hviezdnym hereckým obsadením Posol: Príbeh Johanky z Arku.

Veľká noc s rozhlasom

Rádio Slovensko

Ponúkne od 25. do 29. marca vždy o 11.40 h päťdielny seriál Príbeh na týždeň - Príbeh Košického dómu od autora Lukáša Mana. V nedeľu 31. marca o 11.45 h odvysiela naživo prenos z pápežského pozdravu mestu a svetu Urbi et Orbi z Vatikánu. Veľkonočný pondelok v Rádiu Slovensko prinesie o 12.20 h rozhlasovú premiéru hry Radošinského naivného divadla Madona s dieťaťom.

Rádio Regina

V celoslovenskom vysielaní pripravuje na Veľký piatok 29. marca 9.05 h mimoriadne Služby Božie zEvanjelického kostola v Bardejove. Večer o 18.00 h poteší malých poslucháčov v rámci relácie Dobrú noc, deti! premiérourozhlasovej rozprávky Jonn Fosse: Sestra.

Na Veľkonočnú nedeľu ponúkne Rádio Regina o 9.05 h v celoslovenskom vysielaní Rímskokatolícku svätú omšu z Kostola Svätej rodiny v Bratislave.

Na vlnách Rádia Regina Východ počas veľkonočného víkendu už tradične zaznejú aj relácie, ktoré pripravuje Redakcia národnostného vysielania RTVSpre národnostné menšiny žijúce na Slovensku. Aj tento rok to bude pestrá mozaika veľkonočných zvykov tak, ako sa udržali v prostredí národnostných menšín.

Rádio Devín

pripravilo bohatú veľkonočnú programovú ponuku. Na Veľký piatok odvysiela o 08.50 h prvú časť rozhlasovej hry Charlotte Brontëová - Jana Eyrová a o 14.00 h sa poslucháči môžu tešiť na jej druhú časť. O 10.00 h v relácii Ars musica zaznie sakrálna hudba veľkých skladateľov 16. – 20. storočia: Thomasa Tallisa, Heinricha Schütza, Johanna Sebastiana Bacha, Johannesa Brahmsa, Johna Tavenera a ďalších.

O 16.00 h ponúkne Hudobná mozaika známe aj neznáme diela s témou Veľkej noci. Večer o 19.00 h sa poslucháči môžu tešiť na Koncertné Rádio Devín, ktoré ponúkne jedno z najslávnejších Haydnových diel, tradične zaznieva v predveľkonočnom čase Sedem posledných slov nášho Spasiteľa na kríži.

Nočný program uzavrie o 23.00 h relácia Musica slovaca s témami kríža a bolesti zo straty v Meditácii pre violončelo O Crux Vladimíra Godára, Áriách na fragmenty textu Stabat Mater Ivana Paríka, Sláčikovom kvartete Musica dolorosa Iris Szeghy a Requiem da camera Romana Bergera.

carousel_velkanoc_RRSArtboard 2.jpg

Biela sobota v Rádiu Devín ponúkne poslucháčom o 10.00 h pásmo Táne Kusej: Svätý Bazil Veľký, v ktorom sa s univerzitným profesorom Danielom Škovierom vyberie do obdobia, v ktorom sa prelínal súmrak antiky s úsvitom kresťanskej kultúry. O 11.40 h zaznie hudba z gramo archívov v relácii Gramoretour, ktoráuvedie poeticky ladený album z diskografie slovenskej, speváčky, skladateľky a klaviristky Zuzany Eperješiovej: SKYVA – Zrkadlo.

O 13.00 h odvysiela Rádio Devín rozhlasovú hru pre mládež od bratov Čapkovcov Zo života hmyzu, ktorú podľa divadelnej hry upravil Svetozár Sprušanský. O 15.30 h poteší poslucháčov Popoludňajší koncert s témou meditácia o nádeji a o 19.00 h v Opernom Rádiu Devín zaznie nahrávka z Dumo di Milano Giaocchino Rossini: Mojžiš v Egypte v hlavnej úlohe sa v skvelej forme prezentuje vtedy 73-ročný Ruggiero Raimondi.

Na Veľkonočnú nedeľu ponúkne poslucháčom Rádio Devín o 12.00 h fíčer o zvonoch a zvonolejároch v dejinách Košíc, ale aj o dnešných majstroch zvonolejároch a ich vnímaní histórie na pozadí úderov zvonov ohlasujúcich radostné udalosti, ale aj temné stránky života pod názvom Zvonenie storočiami.

V noci o 22.30 h bude v relácii Nová hudba Rádia Devín rezonovaťtéma Kristovej obete, krížovej cesty a zmŕtvychvstania v súčasnom zvuku: Klavírny cyklus Krajina baránka Pavla Zemka Nováka a Symfónia pre soprán, husle a orchester Svetlo Slova Lukáša Borzíka. O 23.30 h zaznie v relácii Musica slovaca málo známa Omša Es dur málo známeho slovenského autora, rožňavského rodáka pátra Ľudovíta Skalníka (1783-1848) na večerné sviatočné počúvanie.

Na Veľkonočný pondelok o 10.00 h v relácii Ars musica: Vítanie jari zaznejú jarné inšpirácie naprieč históriou hudby a o 16.00 h ponúkne Musica folklorica jarný a veľkonočný projekt Euroradio 2024, ktorý priblíži ako znejú sviatky jari v ľudových inšpiráciách naprieč Európou.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia